Aanleiding oprichting

Een aantal bestuursleden hebben. samen met zes-voudig Wereldkampioen dammen Harm Wiersma,in 2007 een stichting opgericht na een inspirerend gesprek met Erica Terpstra. Deze stichting houdt zich alleen bezig met dammen op basisscholen in Soest. De initiatiefnemers van Stichting Hersenfitness zien echter meer kansen en toepassingsmogelijkheden. Bovendien is een van de bestuursleden de bedenker van de unieke methode Hersenfitness.

Een andere aanleiding is de toenemende vraag naar Hersenfitness en de uitvoering van projecten met dammen en schaken op basisscholen en woon- en zorgcentra. Ook blijkt er veel behoefte te zijn aan het maatjesproject.

Tenslotte is het u wellicht opgevallen dat schaken ongekend populair is geworden. Mede door de hitserie “the Queen’s Gambit’ op Netflix.