Register

Stichting Hersenfitness heeft geen winstoogmerk en wil een wezenlijke bijdrage bieden en onze tijd en aandacht geven aan kwetsbare personen. Dat doen we door de kracht van hun geest en mentale kracht te trainen en versterken. Denksporten en de unieke methode Hersenfitness staan hierbij centraal.

Wij zien het als onze missie om de schoolprestaties en hersenontwikkeling van jeugd, eenzaamheid bij ouderen te verminderen en de geestelijke gezondheid van mensen met een beperking te verbeteren. Daarbij zijn we ook gericht op het vergroten van mentale weerbaarheid en zelfs het verkleinen van de kans op en vertragen van Alzheimer en andere vormen van Niet—Aangeboren-Hersenletsel (NAH). Dat is wat we willen voor jeugd, eenzamen, ouderen, mensen met een beperking en NAH inclusief Alzheimer. 

Ons team van zo’n 20 specialisten gebruiken schaken, dammen en bridge als een soort therapie en training van het brein. Denkspellen cq denksporten die elkaar aanvullen en veel cognitieve functies activeren. Bovendien is het heel gezellig en verbind het mensen met elkaar. 

Onze missie is samengevat in onze slogan: Van denken word je beter!