Berichten

19 maart 2021 0 Door beheerder

BaarnOpen2021 Internationaal Damtoernooi

gaat door van 28-31 juli as!

De oprichters en een aantal medewerkers zijn al meer dan 30 jaar actief in het dammen, schaken en bridge.
De laatste jaren is er steeds meer vraag om denkspellen toe te passen om schoolprestaties te verhogen,
in te zetten om mensen gezelschap te houden en te gebruiken als zinvolle dagbesteding in wooncentra en
acitivieteitencentra.

In 2007 hebben twee medewerkers al een stichting opgericht na een inspirerend gesprek met Erica Terpstra en
zesvoudig wereldkampioen dammen Harm Wiersma. Deze stichting is zich de laatste jaren alleen gaan richten
op het geven van damlessen op basisscholen in Soest.

De initiatiefnemers van Stichting Hersenfitness zagen echter meer kansen en toepassingsmogelijkheden,
Al een paar jaar werd gedamd en geschaakt met eenzame ouderen, cursussen gegeven en hersenfitness
op activiteitencentra voor mensen met Niet-Aangeboren-Hersenletsel.

Een andere aanleiding voor oprichting van Stichting Hersenfitness is de toenemende vraag naar Hersenfitness.
Hersenfitness is een unieke methode om de hersenen te trainen en fit te houden met alle positieve gevolgen van dien. Nijkerker Jan van de Veen heeft deze methode ontwikkeld met Jos Zomer van het Activiteitencentrum van InteraktContour in Nijkerk.

Ook is er een toenemende vraag naar maatjesprojecten in diverse gemeenten en dam- en schaaklessen op basisscholen.

Al met al genoeg redenen om een stichting voor dit alles op te richten.
Maandag 22 maart 2021 is Stichting Hersenfitness opgericht bij notaris Rijksbredius in Bussum.